Clicky

GSI SLV-TR; Alman Kaynak Cemiyeti’ ne (DVS) ait GSI SLV* ÅŸirketinin Türkiye ayağı olarak 2008 yılında Ankara’da kurulmuÅŸtur. AÅŸağıda tanımlanan alanlarda Alman GSI SLV’ nin yetki ve akreditasyonları kapsamında faaliyetlerini sürdürmektedir.

GSI SLV-TR, 2011 yılında Türkak tarafından Personel Belgelendirme konusunda akredite edilmiÅŸ, 2012 yılında da kaynak tekniÄŸi alanındaki Türkiye yetkilendirilmiÅŸ milli kuruluÅŸu (TR-ANB) tarafından “yetkilendirilmiÅŸ eÄŸitim kuruluÅŸu (ATB)” olarak onaylanmıştır.

* Gesellschaft für Schweißtechnik International mbH

Kurumsal Bilgilendirme

Kurumsal Bilgilendirme

  1. Firmaların/Kalite sistemlerinin sertifikalandırılması:Farklı alanlarda kaynaklı imalat yapan firmaların, uluslararası geçerlilikte ve yüksek saygınlıktaki standardlara göre belgelendirilmesi iÅŸlemidir. Belgelendirme iÅŸlemi; kalite yönetim sistemlerinin belgelendirilmesinin yanısıra, teknik yeterliliklerin belgelendirildiÄŸi sistemleri de kapsar. Özellikle imalatçının yeterliliÄŸinin incelenip belgelendirildiÄŸi sistemler, Avrupa ülkeleri ile iÅŸbirliÄŸi yapmak isteyen firmalar bakımından büyük önem arzetmektedir.GSI SLV-TR, Alman GSI SLV kuruluÅŸu ile iÅŸbirliÄŸi çerçevesinde aÅŸağıda kısaca tanımlanan belgelendirme hizmetlerini vermektedir.
    1. EN 15085: Demiryolu araçları üretimi için uygunluk/yeterlilik belgesi:Demiryolu araçlarının, bunların parçalarının ve bu araçlarla ilgili hizmetin Avrupa ülkelerine ihraç edilebilmesi için bu alanlarda çalışacak firmaların belgelendirilmiÅŸ olması gereklidir.
      Belgelendirme iÅŸlemi, ilgili resmi kurumlarca (Almanya’da EBA) yetkilendirilmiÅŸ kurum ve kiÅŸiler tarafından yapılabilir. Bu ÅŸekilde belgelendirilmiÅŸ firmalar ECWRV (European Comittee for Welding of Railway Vehicles) tarafından onanır ve internet üzerinde yayınlanır.
    2. EN 1090: Çelik ve Alüminyum Yapı Uygulamaları:Çelik ve Alüminyum yapıların üretimi ve bu yapıların CE iÅŸaretlemesinin yapılması için gerekliliklerin tanımlandığı bir standartlar dizisidir.EN 1090-1: Yapısal elemanların uygunluk denetimi için gereksinimler
      EN 1090-2: Çelik yapılar için teknik gereklilikler
      EN 1090-3: Alüminyum yapılar için teknik gerekliliklerBelgelendirme iÅŸlemi, ilgili resmi kurumlarca (Almanya’da DiBt) yetkilendirilmiÅŸ kurum ve kiÅŸiler tarafından yapılabilir.
    3. DIN 18800-7 ve DINv 4113-3: Çelik ve Alüminyum yapılar için üreticinin uygunluÄŸunun deÄŸerlendirilmesi:DIN EN 1090 standartlar dizisinin yürürlüÄŸe girmesi ile birlikte, bu belgelendirmeler yalnızca müÅŸteri isteÄŸine baÄŸlı olarak yapılmaktadır. Ancak DIN 18800-7 / DINv4113-3 sistemlerinin geçerliliÄŸi (EN 1090 ile birlikte var oluÅŸ fazı), Almanya’ da 2014 yılı Temmuz ayına kadar uzatılmıştır.Belgelendirme iÅŸlemi, ilgili resmi kurumlarca (Almanya’da DiBt) yetkilendirilmiÅŸ kurum ve kiÅŸiler tarafından yapılabilir.
    4. Ril 804: Demiryolu köprülerinin üretimi:Kaynaklı demiryolu köprülerinin üretimini yapmak isteyen firmaların belgelendirildiÄŸi sistemdir. Çelik yapıların üretimi için DIN 18800-7, “E” sınıfı uygunluk belgesine sahip olan firmaların, Ril 804 standardının gereklerini de yerine getirmeleri ile alabilecekleri bir belgedir. Özellikle personel niteliÄŸi gereksinimi (üretim mühendisliÄŸi –kaynak, kaynak mühendisliÄŸi) yüksek olan bir standarddır.
    5. ISO 3834: Kaynaklı üretim yapan iÅŸletmeler için Kalite Yönetimi Sistemi (DVS-Zert).Kaynaklı üretim yapan iÅŸletmeler için tasarlanmış bir kalite yönetim sistemidir. DIN 18800–7, EN 15085, EN 1090 gibi uygulama alanlarının da gerektirdiÄŸi bir sistemdir. Her iki belgenin alınabilmesinin ön ÅŸartlarından birisi, iÅŸletmenin ISO 3834 standardına uygun bir kalite sistemine sahip olması gereÄŸidir.ISO 9001 sistemini kurmuÅŸ ve belgelendirmiÅŸ iÅŸletmelerin ISO 3834 sistemine adapte olması oldukça zahmetsiz olarak yapılabilen bir çalışmadır, çünkü her iki standart da benzer gereksinimleri içerir. Ancak ISO 3834 standardı, özellikle kaynaklı üretim yapan iÅŸletmelerin gereksinimleri düÅŸünülerek hazırlanmıştır.Belgelendirme iÅŸlemi DVS-ZERT[1] veya SLV[2]’ler üzerinden uluslararası olarak yapılmaktadır.[1] DVS-ZERT: Alman Kaynak Cemiyeti Sertifikalandırma Merkezi
      [2] SLV: Kaynak TekniÄŸi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Merkezi
    6. ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistemi (DVS-Zert):ISO 9001 belgelendirme iÅŸlemi DVS-ZERT üzerinden uluslararası olarak yapılmaktadır.
  2. Personel EÄŸitimi:EÄŸitimler ve belgelendirme GSI SLV iÅŸbirliÄŸi ile yürütülmektedir. GSI SLV-TR, Haziran 2012 yılında baÅŸarı ile tamamladığı denetim sonucunda TR-ANB’ ye baÄŸlı “yetkilendirilmiÅŸ eÄŸitim kuruluÅŸu” (ATB) olarak onanma aÅŸamasındadır. Onama iÅŸlemini takiben, TR-ANB kapsamı dahilindeki belgelendirmeler doÄŸrudan TR-ANB tarafından yapılacaktır.
    1. Uluslararası Kaynak MühendisliÄŸi (IWE), Uluslar arası Kaynak TeknikerliÄŸi (IWT) Diploma EÄŸitimleri:GSI SLV-TR, Türkiye’de ilk defa Uluslararası Kaynak MühendisliÄŸi (IWE) ve Uluslararası Kaynak TeknikerliÄŸi (IWT) eÄŸitimlerini bilgisayar destekli harmanlanmış eÄŸitim olarak sunmaktadır. EÄŸitim, Alman Kaynak Cemiyeti (DVS) yapısının ana unsurlarından ve kaynak tekniÄŸinde eÄŸitim alanında dünyadaki en büyük, en saygın kuruluÅŸlardan olan GSI SLV’ nin ilgili tüm altyapısı kullanılarak hazırlanmıştır.Toplam 435 saat olan eÄŸitim süresinin %50’lik kısmı bilgisayar destekli olarak, geri kalan %50’si ise yüzyüze yapılmaktadır. Yüzyüze eÄŸitimler hafta sonlarına yayılmıştır. Bu ÅŸekilde çalışma zamanları üzerindeki yük ortadan kaldırılmıştır. Bilgisayar destekli eÄŸitim kısımları, Uluslararası Kaynak Enstitüsü’nün “En iyi multimedya dokümanı” ödüllü CD-ROM’lar kullanılarak gerçekleÅŸtirilecektir.EÄŸitimler sonunda yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarda baÅŸarılı olan katılımcılar Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW) yönergelerine (IIW IAB-252-11) uygun olarak, uluslararası geçerlilikte diploma almaya hak kazanmaktadır.EÄŸitimler, GSI SLV-TR ve ilgili kurumların uzman eÄŸitici kadrosu ile GSI SLV eÄŸitim sistemine baÄŸlı olarak verilmektedir.
    2. Kaynak Muayene Personeli (Enspektörler):Kaynağın eÄŸitimli ve belgeli kaynakçılar tarafından iyi yapılması kadar önemli olan bir diÄŸer konu da yapılmış olan kaynaklı baÄŸlantıların hızlı ve etkin bir biçimde kontrol edilmesidir. Bu da ancak iyi eÄŸitilmiÅŸ ve belgeli personel tarafından yapılabilir.Bu amaçla firmamız tarafından yine GSI mbH iÅŸbirliÄŸi çerçevesinde, kuralları IIW[3] tarafından belirlenmiÅŸ “Uluslararası Kaynak Muayene Personeli” (IWIP) eÄŸitim programları (DVS-IIW/EWF 1178 (IAB-041) yönetmeliÄŸine göre) uygulanmaktadır. Program hem mühendislere, hem de ara elemanlara (tekniker, teknisyen) uygun modüllere sahiptir.EÄŸitimler sonunda yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarda baÅŸarılı olan katılımcılar Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW) yönergelerine (IIW IAB-252-07) uygun olarak, uluslararası geçerlilikte diploma almaya hak kazanmaktadır.EÄŸitimler, GSI SLV-TR ve ilgili kurumların uzman eÄŸitici kadrosu ile GSI SLV eÄŸitim sistemine baÄŸlı olarak verilmektedir.[3] IIW: Uluslar arası Kaynak Enstitüsü
    3. Kaynakçılar:Kaynakçılar aÅŸağıda belirtilen stadartlar kapsamında sınava alınarak baÅŸarılı olanlar, GSI mbH iÅŸbirliÄŸi ile, uluslararası geçerlilikte olmak üzere sertifikalandırılırlar.
        1. EN 287–1: Çelik Kaynakçıları
        2. ISO 9606-2: Aluminyum Kaynakçıları

      AÅŸağıdaki standartlar kapsamında da, bu standartların gerektirdiÄŸi biçimde sınav ve belgelendirme yapılmaktadır.

      1. AWS D1.1, D1.2
      2. ASME (farklı kısımları)
      3. Askeri standadlar (farklı uygulamalar için)

      Henüz kaynakçılık mesleÄŸine adım atmamış kaynakçı adayları, ya da belirli kaynak yöntem ve uygulamalarında yeterli olmayan kaynakçıları eÄŸitmek üzere teorik destekli uygulamalı eÄŸitimler düzenlenmektedir. Bu eÄŸitimlerin, kaynak alanında dünya lideri olan GSI firmasının standart programları çerçevesinde düzenlenebilmesinin yanısıra, gereksinime baÄŸlı olarak planlanıp uygulanması da mümkündür.

    4. Bilgilendirme Seminerleri:Firmaların gereksinim duyduÄŸu alanlarda uzmanlarımızca verilen seminerler ekte liste olarak sunulmuÅŸtur. Ortaya çıkabilecek gereksinimlere baÄŸlı olarak yeni seminerlerin oluÅŸturulması da mümkün olmaktadır.
  3. Kaynak Yöntemi Onayları:Kaynak uygulamalarının güvenilirliÄŸinin saÄŸlanması amacıyla yapılan yöntem onayı çalışmaları (WPQR / WPAR) aÅŸağıdaki standardlara göre GSI mbH iÅŸbirliÄŸi çerçevesinde uluslararası akreditasyon kapsamında yapılmaktadır.
    1. DIN EN ISO 15610 – 15614 serisi,
    2. AWS D1.1, D1.2
    3. ASME (farklı kısımları)
  4. Gözetim ve Kaynak MühendisliÄŸi:AÅŸağıda tanımlı hizmetler deneyimli uzmanlarımız tarafından ve uygulama standartlarının ve/veya ÅŸartnamelerin gereklerine baÄŸlı olarak, GSI mbH iÅŸbirliÄŸi çerçevesinde uluslararası akreditasyon kapsamında verilebilmektedir.
    1. Ä°malat ve montaj süresince kaynak ve baÄŸlantılı iÅŸlerin gözetimi/denetimi (3. taraf -3rd party- gözetim hizmetleri),
    2. Kaynakçı ve kaynak operatörü testleri, sertifikalandırılması ve kabulü,
    3. Çelik yapıların son kabulü,
    4. Korozyondan koruma iÅŸlemlerinin gözetimi/denetimi
    5. Genel Kaynak MühendisliÄŸi
      1. İmalat sırası hazırlığı,
      2. Proje gereklerine baÄŸlı olarak personel planlaması (doÄŸru sertifikalı personelin doÄŸru yerde çalıştırılması),
      3. Muayene ve Test Planlarının (ITP) hazırlanması,
      4. Üretim dokümanlarının uygunluÄŸunun kontrolü,
      5. Hata giderme, hasar analizleri

Ticaret Ünvanı: GSI SLV-TR KAYNAK TEKNOLOJÄ°SÄ° TEST VE MESLEKÄ° GELİŞİM MERKEZÄ° LTD. ÅžTÄ°.
Adres: ÇÄ°ÄžDEM MAH. GÖKKUÅžAÄžI SÄ°T. MAVÄ° BLOK NO:37-38 06520 BALGAT/ÇANKAYA-ANKARA
Vergi Dairesi: BAÅžKENT VERGÄ° DAÄ°RESÄ°
Vergi Numarası: 4110352712
Kayıtlı OlduÄŸu Ticaret Sicili ve Numarası: ANKARA TÄ°C.SÄ°C.MÜD. – TÄ°C.SÄ°C.NO:258913
BaÄŸlı OlduÄŸu Oda/Sicil No: ANKARA TÄ°CARET ODASI- 65/2967
Taahhüt edilen sermaye tutarı: 180.000,00 TL
Ödenen sermaye tutarı: 180.000,00 TL
Åžirket Müdürünün adı ve soyadı: Ä°SFENDÄ°YAR ÖZGÜR AKÇAM