Clicky

IWE-DL - 33. Dönem

Uluslararası Kaynak Mühendisliği

GSI SLV-TR, Uluslararası Kaynak Mühendisliği (IWE) eğitimlerini bilgisayar destekli harmanlanmış eğitim olarak sunmaktadır. Eğitim, Alman Kaynak Cemiyeti (DVS) yapısının ana unsurlarından ve kaynak tekniğinde eğitim alanında dünyadaki en büyük, en saygın kuruluşlardan olan GSI SLV’ nin ilgili tüm altyapısı kullanılarak hazırlanmıştır.

Eğitimler, GSI SLV-TR’nin yönetiminde, ülkemize bu alanda faaliyet gösteren uzman kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir. Eğitimin uygulama bölümü, Ankara’da yapılmaktadır. Belgelendirme, GSI SLV üzerinden, Alman Kaynak Cemiyeti (GSI SLV-Münih) veya Türkiye Yetkilendirilmiş Ulusal Kuruluşu (TR-ANB) arafından yapılacaktır. Belgelendirme tarafından yapılacaktır.

Eğitimler sonunda yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan katılımcılar Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW) yönergelerine uygun olarak, uluslararası geçerlilikte diploma almaya hak kazanacaktır.

IIW IAB-252 yönergesine göre, eğitim 3 bölümden oluşmaktadır:
Bölüm 1 : Temel Genel Bilgiler
Bölüm 2 : Uygulama 
Bölüm 3 : Temel Spesifik Bilgiler

Bölüm 1 üç, bölüm 3 ise dört ana daldan oluşmakta ve teorik bilgileri içermektedir.

Yaklaşan Eğitim
  • Ankara
  • 08/03/2025 - 03/10/2025
  • Uygulamalı eğitim; Ankara’da yapılacaktır. (5 Gün)

  • Sınıf eğitimleri ve yazılı sınavlar ise Ankara’da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesislerinde gerçekleştirilecektir.
  • Not: (4 Cuma, 2 Perşembe, 5 Cumartesi ve Pazar (16 Gün))
  • Uluslararası Kaynak Mühendisliği (IWE): 155.000 TL + KDV (Ödemenin 1 Kasım 2024 tarihine kadar yapılması durumunda geçerlidir.)

Eğitim Süreci Bilgilendirme Filimi

Eğitim Süreci Bilgilendirme Filimi

Uluslararası Kaynak Mühendisliği Eğitimin'de Neden GSI SLV Türkiye

Uluslararası Kaynak Mühendisliği Eğitimin'de Neden GSI SLV Türkiye

GSI SLV, uluslararası kaynak mühendisliği eğitimi alanında dünya genelinde saygın bir kuruluştur. Türkiye'de de uzun yıllardır faaliyet gösteren GSI SLV Türkiye, uluslararası kalite standartlarında eğitimler sunarak, kaynak mühendisliği alanında uzmanlaşmak isteyenlere birçok avantaj sunmaktadır.

Yüksek Kaliteli Eğitimler

GSI SLV Türkiye, kaliteli eğitimler sunmak için alanında uzman eğitmenlerle çalışır. Uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan programlar sayesinde, katılımcılar kaynak mühendisliği alanında derinlemesine bilgi ve tecrübe sahibi olabilirler.

Uluslararası Geçerliliği Olan Sertifikalar

GSI SLV Türkiye, eğitimler sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verir. Bu sertifikalar, katılımcıların kaynak mühendisliği alanında dünya genelinde geçerli olmalarını sağlar.

Geniş Kapsamlı Eğitimler

GSI SLV Türkiye, kaynak mühendisliği alanında geniş kapsamlı eğitimler sunar. Bu eğitimler, kaynak yöntemlerinden kaynak uygulamalarına kadar birçok konuyu kapsar ve katılımcıların kaynak mühendisliği alanında tam bir uzmanlaşma sağlamalarına yardımcı olur.

Teoride ve Pratikte Deneyimli Kadro

GSI SLV Türkiye'nin eğitimleri, teorik bilginin yanı sıra pratik uygulamaları da içerir. Bu sayede katılımcılar, kaynak mühendisliği alanında öğrendikleri bilgileri pratik olarak uygulama fırsatı bulurlar.

Videolar

Videolar

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Uluslararası Kaynak Mühendisliği/Teknikerliği katılım koşulları nelerdir?
Uluslararası Kaynak Mühendisliği eğitimine katılabilecekler:
– Her türlü mühendislik disiplini mezunları,
– Teknik eğitim fakültelerinin metal, metalürji veya makine ana bilim dalı mezunu teknik öğretmenler.

Uluslararası Kaynak Teknikerliği eğitimine katılabilecekler:
– Meslek yüksekokullarının (en az 2 yıllık) teknik bölüm mezunları.

Yılda kaç kere bilgisayar destekli Uluslararası Kaynak Mühendisliği/Teknikerliği eğitimi açıyorsunuz?
Birincisi yılın ilk çeyreğinde, ikincisi son çeyreğinde olmak üzere, yılda iki kere Bilgisayar Destekli Uluslararası Kaynak Mühendisliği eğitimi açılıyor.
Eğitim tarihlerini web sitemizden (www.gsi.com.tr) takip edebilirsiniz.

Uluslararası Kaynak Mühendisinin/Teknikerinin görev ve yetkileri nelerdir?
Uluslararası Kaynak Mühendisliği ve Teknikerliği, “Kaynak Gözetim Personeli” (veya “Kaynak Koordinatörü”) olarak tanımlanmaktadır. Görev, yetki ve sorumlulukları uluslararası bir standart olan EN ISO 14731’de tanımlanmıştır. Kaynak mühendisleri/teknikerleri, çelik veya alüminyum yapı imalatı ve montajı; demiryolu araçlarının imalatı; basınçlı kap/ kazan imalat ve montajı; termik/hidroelektrik/nükleer santrallerin, rafinerilerin, endüstriyel tesislerin imalat ve montajı; boru imalatı ve doğalgaz/petrol iletim hatları; otomotiv gibi alanlarda çalışırlar. Kaynaklı ürünlerin tasarım, imalat/montaj ve kontrol aşamasında görev alırlar. Uygulama standartlarının (örneğin; Çelik veya Alüminyum yapılar, Basınçlı Kazanlar, Demiryolu Uygulamaları, vb) koydukları koşullara bağlı olarak hangi işletmede (veya projede), hangi gözetim personelinin (mühendis, tekniker) çalıştırılması zorunluluğu belirlenmiştir.

Eğitim dokümanı olarak yalnızca CD mi veriliyor?
Hayır. “Alanında en iyi eğitim dokümanı” ödülüne sahip CD-ROM’ un yanısıra, GSI SLV tarafından hazırlanmış ve ODTÜ Kaynak Teknolojisi birimi tarafından Türkçe’ ye çevrilmiş (halen sınıf eğitimlerinde kullanılan) ders notları da basılı halde klasörler içerisinde verilmektedir.
Bunlara ek olarak katılımcılara, yararlı bilgileri içeren CD’ ler de verilmektedir.

Eğitim CD’sini başka bilgisayarlarda kullanabilir miyiz?
CD ile birlikte size verilen kurulum talimatına uyarak, eğitim CD’sini birden fazla bilgisayara (PC ve Dizüstü bilgisayar) kopyalayabilirsiniz. Ancak CD’ ler seri numarası ile takip edilmektedir ve çoğaltılmaları, kısmen veya tamamen ticari amaçlı kullanılmalarına izin verilmemektedir.

Eğitim CD’sinden çıktı alabilir miyim?
İstediğiniz sürece alabilirsiniz. Ancak CD’ ler içerisindeki bilgiler, “kendi kendine öğrenme”yi sağlamak için normal bir eğitim notuna göre oldukça farklı yapılandırılmıştır ve binlerce sayfadan oluşan yoğun bilgi içermektedir. Tamamının çıktısını alıp, bunların üzerinden çalışmak sizin için çok yararlı olmayabilir. Dolayısıyla yalnızca çalışmak istediğiniz sayfaların çıktısını almanızı öneririz.

Başarılı olmak için günde en az kaç saati çalışmaya ayrılmalıyız?
Tavsiye edilen günde en az 2-3 saat vakit ayırılmasıdır.

Eğitimlere katılım zorunlu mudur?
Evet, %90 devam zorunluluğu vardır. Ortalama 21 gün yüz yüze eğitim yapılacağından, en fazla 2 gün devamsızlık hakkınız vardır. Sağlık raporu veya yurtdışı seyahatlerine ait bilet fotokopileri ibraz edilerek yapılan devamsızlıklar bu kapsam dışındadır.
Konusunda uzman ve ülkemizin ve Almanya’nın en seçkin kadrosundan alacağınız sınıf eğitimleri ve soru çözme/tekrar dersleri başarınız için çok büyük öneme sahiptir.

Eğitimler hangi aralıklarla yapılıyor?
– 60 saat süren “Uygulamalı Eğitim” tanışma toplantısından (eğitim başlangıç tarihinden) 1-1.5 ay sonra yapılıyor.
– Sınıf eğitimleri her 1 aylık periyodun son iki hafta sonu ve son Cuma’sı yapılıyor. Her üç haftada bir artarda olan 2 hafta sonunda Ankara’da bulunmanız gerekiyor.

Bu derslerden başka, bazı konular için ek “soru çözme ve tekrar dersleri” her eğitim için ayrıca planlanıp, uygun zaman öncesinden duyurulmaktadır. Bu ek günlere katılım zorunlu değildir.

Eğitim boyunca kaç sınav yapılacak?
Eğitim döneminiz içerisinde 5 yazılı ve 4 sözlü* sınavınız olacaktır. Bunlara ek olarak, başarısız olduğunuzda, temel kısım yazılısı için 1 (bir) telafi, başarısız olduğunuz her Anadal için 2 telafi (2 yazılı + 2 sözlü) hakkınız bulunmaktadır. İlk sınavdan sonra 3 yıl içerisinde sınavları başarıyla tamamlamanız gerekmektedir.
– Yazılı notunuz 75/100 ve üzerinde olduğunda sözlü sınava girmeme olasılığı vardır.

Geçme notu kaçtır?
Geçme notu (yazılı + sözlünün ortalaması) 100 üzerinden 60’tır.

Bir sınav kaçırdığım zaman sınav hakkım yanar mı?
Sınav tarihinden önce geçerli bir mazeret bildirilmediği sürece sınav hakkınız yanar.

Sınav sonuçlarını nasıl ve ne zaman öğrenebiliriz?
Sınav sonuçları sınav tarihinden en geç 2 hafta sonra e-posta yoluyla sizlere bildirilmektedir. Sınav notu kişiye özel olarak bildirilmektedir.

Diploma üzerinde “uzaktan eğitim / bilgisayar destekli eğitim” olduğu ile ilgili bir bilgi yazıyor mu?
Hayır, hiçbir diplomada eğitim türü belirtilmemektedir.Bilgisayar destekli eğitim, tamamlanması için önemli derecede emek harcanması gereken kıymetli ve prestijli bir eğitimdir. Alacağınız diploma Uluslararası Kaynak Enstitüsünün Uluslararası geçerlilikteki diplomasıdır.

Diplomamızı ne zaman alabiliriz?
Aşağıdaki koşulları yerine getirmeniz koşuluyla, diplomanız en geç 1 ay içerisinde teslim edilmektedir:
– Eğitimi başarıyla tamamlamak,
– Gerekli evrakları teslim etmiş olmak (Nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma fotokopisi, fotoğraf),
– Ödemeleri tamamlamak,
– Eğitim başladığında son sınıf öğrencisi olan katılımcılar için, lisans diploma fotokopisini teslim etmiş olmak.

Diplomanın geçerli olduğu ülkeler hangileridir?
Diplomalar Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW) üyesi 56 ülkede geçerlidir. Üye olmayan ülkelerde de kabul görmektedir.Diplomanın geçerli olduğu ülkeleri aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz:

http://www.iiwelding.org/Members/Pages/IIWMembers.aspx

Eğitim ücretini ne şekilde ödeyebilirim?
Şirketler için: Eğitim ücretinin tamamı eğitim başlamadan önce ödenmelidir. 
Kişiler için: Eğitim ücretinin minimum %40'lık kısmı kayıt aşamasında hesabımıza havale ile, kalanı ise eğitim başlamadan önce Yapı Kredi World kartla veya Ziraat Bankasına ait kredi kartıyla 4 taksitte ödeyebilirsiniz.

Önemli Not: Erken kayıt avantajı sunulan durumlarda yıllık eğitim planında yer alan tarihlere kadar ödemenin tamamının tek seferde yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz. 

Hesap Bilgilerimiz:
GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi Ltd. Şti.
Yapı Kredi Bankası, Dikmen Şubesi (Ankara)
Hesap No: 83108983
IBAN: TR02 0006 7010 0000 0083 1089 83