Clicky

Katılım Ücreti:
Yer:Çiğdem Mahallesi Gökkuşağı Sitesi Mavi Blok No: 40 Balgat 06520 Ankara
Tarih:06/05/2023 -


Seminer Açıklaması

Kaynaklı birleştirmeler, yalnızca boru hatları, enerji santralleri ve rafineriler gibi endüstriyel uygulamalarda değil, günlük hayatımızda da çok önemli yer tutmaktadır. Kaynak tekniği, demiryolu araçlarının ve demiryollarının üretiminde, otomotiv sektöründe, gemi inşa endüstrisinde ve konut inşaatlarında yoğun olarak kullanılmaktadır. Tüm bu uygulamalar gerek insan hayatı için gerekse ekonomik açıdan oldukça kritik bir öneme sahiptir.

Kaynaklı bağlantıların kalitesinin kaynak işleminden sonra yapılan kalite kontrol faaliyetleri ile tam olarak belirlenmesinin zor ve pahalı olduğu tüm sektör tarafından bilinmektedir. Bu nedenle, kaynaklı imalatın tüm süreç boyunca gözlem altında tutularak şartname tarafından belirlenmiş kalite seviyesinin sağlanması hedeflenmektedir. Bitmiş ürünün kalitesi, ancak bu şekilde güvence altına alınabilmektedir.

Kaynaklı imalat sürecinin belki de en kritik noktasında yer alan kaynakçıların yeterli el becerisine sahip olmaları ve yazılı ve sözlü talimatları anlayıp uygulayabilmeleri, kaynaklı ürünlerin kalitesinin güvence altına alınabilmesi için büyük öneme sahiptir.

Bu nedenle, kaynakçıların test edilmeleri ve belgelendirilmeleri tüm önemli uygulamalarda ve ilgili standartlarda zorunlu tutulmaktadır. Bu alanda yayımlanmış ve kullanılmakta olan ulusal/uluslararası standartlar ile kaynakçılar, kaynak tekniği ve kaynak koşullarına bağlı olarak standartlaştırılmış test numuneleri yardımı ile sınava alınmaktadır.

Avrupa ve Türkiye’ de çelik kaynakçılarının belgelendirmesinde, 1992 yılından bu yana kullanılmakta olan Avrupa Standardı EN 287-1, 2014 yılı Nisan ayı itibariyle yerini uluslararası standart olan EN ISO 9606-1’ e bırakacaktır.

Bu iki standart arasında önemli farklılıklar yer almaktadır. Seminerin amacı, EN ISO 9606-1 standardını tanıtmak ve iptal edilen EN 287-1 standardı ile karşılaştırarak yeni standartla değişen uygulamaları aktarmaktır

Detaylı İncele

GSI SLV-TR Hesap Bilgisi

GSI SLV-TR KAYNAK TEKNOLOJİSİ TEST VE MESLEKİ GELİŞİM MERKEZİ LTD.ŞTİ

Yapı Kredi Bankası, Dikmen Şubesi (Ankara)
Hesap No: 83108983
IBAN: TR02 0006 7010 0000 0083 1089 83

EN ISO 9606-1’e Göre Kaynakçı Belgelendirmesi Semineri Etkinliği Kayıt Formu

Etkinlik süresi geçtiği için kayıtlar kapatılmıştır.